Ons schoolgebouw

Aangenaam leer- en leefklimaat

Ons schoolgebouw werd in de zomer van 2013 voor het eerst in gebruik genomen en behoort tot de modernste en meest toekomstgerichte basisschool accomodaties van Nederland. Het gebouw is niet alleen transparant, modern en uiterst comfortabel; het beschikt ook over de nieuwste voorzieningen op het gebied van ICT, klimaat- en luchtbeheersing, verlichting et cetera.

Een duurzaam gebouw bovendien, dat onder andere is voorzien van zonnepanelen en natuurlijke dakisolatie.
De klaslokalen, aula en andere meer gemeenschappelijke ruimten zijn efficient ingericht en grotendeels multi-functioneel. Mede door bijvoorbeeld de aantrekkelijke akoestiek is daardoor een aangenaam leer- en leefklimaat ontstaan, voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Digitale hulpmiddelen

Tot de modernste ICT voorzieningen behoren onder andere de zogenaamde "digiboards"

Digitale schoolborden, voorzien van een touchscreen dat door de leerkracht of de leerlingen zelf bediend kan worden. Interactieve leerlmiddelen dus, net zoals de laptops en andere digitale faciliteiten.

Prettig verblijf

De modern ingerichte ruimten maken het verblijf in onze school voor iedereen zo prettig mogelijk.

Zo zijn er bijvoorbeeld ook voor de leerkrachten en de ouders voorzieningen om elkaar in een goede sfeer te kunnen ontmoeten voor bijvoorbeeld overleg, ontspanning of gewoon de lunchpauze.

Gerichte aandacht

Op z'n tijd voldoende gerichte aandacht haalt het beste uit de kinderen naar boven.
Ook daarmee is bij de inrichting rekening gehouden.

Ruime klassen

Het traditionele klaslokaal heeft plaats gemaakt voor een meer dynamische leeromgeving, niet gebonden aan "frontaal onderwijs".

Een goede balans tussen de klaslokalen en de meer algemeen toegankelijke ruimten zorgt daarom voor een grote flexibiliteit.

Multi functioneel

De meeste ruimten kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, onder andere in het kader van de "brede school".

Laptops

Dankzij de recente nieuwbouw beschikt onze school onder andere over de modernste laptop computers.

Daardoor kunnen de kinderen al vroeg vaardigheden opdoen in de omgang met moderne, digitale media
.

Beleving

Modern onderwijs is steeds meer gericht op beleving en (individuele) ervaring. Ook daarmee is bij de inbrichting van de school sterk rekening gehouden.

Uitgangspunt blijft overigens altijd nog het geven van goed onderwijs en het leggen van een degelijk fundament voor verdere educatie.

Individualiteit

Ieder kind is uniek en stelt soms prijs op een zekere mate van privacy. Op school zijn de mogelijkheden daarvoor uiteraard beperkt, maar tóch wordt zoveel mogelijk recht gedaan aan de eigenheid en uniciteit van de kinderen.

De (aller) jongsten

De kleuter- en peuterlokalen  zijn volledig geschikt gemaakt voor de eisen van deze unieke groep.

Het meubilair is niet alleen op de grootte van de kinderen afgestemd, maar ook op hun specifieke gedrag en wijze van ontwikkelen.

Bewegingsvrijheid en motoriek

Aan de jongste kinderen wordt nog nog een beetje extra vrijheid geboden om zich te bewegen en hun motoriek te ontwikkelen.

Diverse "hoeken" zijn bovendien ingericht om hun fantasie te stimuleren.