Nieuwbrief de Aandacht nr. 2 2017-2018

 Woensdag 13 september 2017

 De Aandacht
Landelijke stakingsdag op 5 oktober
Groep 6
MIK nieuws
Gezocht: Voorlees(groot)ouders
Goed gedaan!
 

Basisschool de Achtbaan,
Meeslaan 23,
4005 VP  Tiel
Tel. 0344 612 410

WWW.ACHTBAANSCHOOL.NL
 
Landelijke stakingsdag op 5 oktober
 
Zoals u wellicht uit de media hebt vernomen, is op 5 oktober een landelijke stakingsdag voor het primair onderwijs uitgeroepen. Alle scholen van SKOR zijn deze dag gesloten. Uw kinderen zijn vrij op deze dag. Het team van De Achtbaan zal met een delegatie naar Den Haag gaan om de actie te ondersteunen.
Meer informatie hierover vindt u door op onderstaande de link te klikken.brief ouders staking.pdf
 
Groep 6 nieuws
 
In de vakantie zijn de  keersommen behoorlijk weg gezakt. In de klas worden de tafelsommen herhaald. Het is handig om dat thuis ook weer op te pikken.Vanaf deze week gaan de kinderen thuis ook hun huiswerk begrijpend lezen van Nieuwsbegrip maken. In groep 5 gebeurde dat in de klas, bij groep 6 wordt de "Andere tekstsoort" ingezet als huiswerk. De les "Woorden" mg thuis gemaakt worden. Op de schoolsite vindt u bij de informatie over groep 6 bij "Huiswerk" hoe dit in zijn werk gaat, maar ongetwijfeld weten de kinderen zich dit ook nog te herinneren van het vorige schooljaar.
 
MIK (Muziek In de Klas) nieuws
 
Klikt u op de link om het MIK nieuws te lezen. MIK nieuws
 
Gezocht: Voorlees(groot)ouders
 
Wie heeft zin om op vrijdagochtend 13 oktober na tien uur een kleine groep kinderen voor te lezen? Verhalen rond het kinderboekenweekthema  'Gruwelijk Eng!' worden aangeleverd , U hoeft alleen maar uw griezeligste stemmetje op te zetten om de kinderen te vermaken met uw voorleeskunsten!

Wij zoeken voorlezers voor de groepen 3 t/m 5 n voor de groepen 6 en 7. Als u zich opgeeft kunt u kenbaar maken welke bouw uw voorkeur heeft! Maak ons ( en de kinderen) blij en geef u op bij Nelly, Suze, Sandra, Valerie of Nico.
 
Goed gedaan!
 
In les 1 van Goed gedaan! staat het onderwerp wennen centraal.
Er wordt stilgestaan bij het feit dat veranderingen en nieuwe taken soms spannend zijn omdat je er nog niet aan gewend bent. Het helpt  wanneer je jezelf dan moed inspreekt en let op leuke kanten.
Ook aan mensen die je nog niet (goed) kent moet je soms even wennen. Je leert elkaar sneller kennen wanneer iedereen zich voorstelt en iets over zichzelf vertelt.